NİĞDE / MERKEZ - Kayırlı Ortaokulu

KAYIRLI ORTAOKULU'NUN TARİHÇESİ

Kayırlı Ortaokulu 1950 yılında yapıldı. İlk olarak 1956-1957 öğretim yılında eğitime açıldı. O yıllarda Kayırlı köy statüsünde olduğu için okul da Kayırlı Köyü İlkokulu olarak bilinirdi. İlk eğitim-öğretime şu anda yeni bina olarak yapılan köy meydanının yakınındaki yıkılan eski binada başladı. O zaman dersler eğitmenler tarafından kalabalık sınıflarda işlenirdi. 2012 yılında binamızın yetersiz olduğu ve sınıfının birinin çürük raporu olması nedeniyle yeni bir bina yapılması kararlaştırıldı. Yeni bina meydana yakın olan eski 2. kademe binası yıkılarak yerine yapılmaya başlandı. 2012-2013 yılı öğretim dönemine yetiştirildi. Ancak 4+4+4 sistemine geçildiğinden yeni bina kasabada bulunan Pınarcık İlkokuluyla birleştirilerek, binanın yapımında büyük destek gösteren bir hayırseverin vefaat eden kardeşlerinin adını alarak Hacı Merdan Kaplan İlkokulu olarak hizmete girdi. Bizim kendi binamız da restore edilerek, Kayırlı Ortaokulu olarak ortaokula dönüştürüldü. Okulumuzda şu an 5 derslikte öğrenim gören 103 öğrenci bulunmakta; bir 5. sınıf, bir 6. sınıf, iki 7. sınıf ve bir 8. sınıf olarak öğretim görmektedirler.Sınıflarımız teknolojik imkanlar bakımından çok iyi konumdadır.Her sınıfımızda akıllı tahta ve öğrencilerimiz için bilgisayar ve internet erişimi vardır.Bu imkanlar bakımından merkezdeki okullar dahil çoğu okuldan çok iyi konumdadır. Okulumuzda bütün branş öğretmenler mevcut olup, merkezden 75. km uzak olan kasabada fedakarca çalışmaktadırlar. Binanın yakın bir zamanda şu an sadece 5 dersliği kullanılan, yeni yapılan 15 derslikli binaya taşınması muhtemeldir. Kayırlı Ortaokulu, 2017 yılında köyün diğer okulu KAYIRLI HACI MERDAN KAPLAN İLKOKULU binasına taşınarak  tam hızla ve azimli öğretmenleriyle misyonu ve vizyonuna uygun olarak, öğrencilerine eğitim ve öğretim vermeye devam etmektedir.

Buradaki bilgiler eski okul müdürü Serkan ŞENGÜN tarafından verilmiştir. BU YAZI YETERİNCE BİLGİ EDİNİLDİKTEN SONRA GÜNCELLENECEKTİR.

Yayın: 18.03.2023 - Güncelleme: 11.06.2023 12:18 - Görüntülenme: 102